Att vila ögonen

Periodvis blir jag mätt på färger – och på bilder. Antalet bilder jag tittar på via nätet, är enormt. Bilder flimrar snabbt förbi och jag märker att jag börjar tröttna. Dags att vila ögonen ett tag för det vore väldigt tråkigt om jag tappade fotointresset.

Monokroma bilder blir per automatik mer vilsamma för ögat och känns ofta mer klassiska. Fast hur klassiska de upplevs,  beror givetvis på motiven.

 

 

 

 

5 kommentarer

  1. Lätt att bli färgblind, dvs förblindad av färgerna så motivet drunknar. Njuter ofta av färgbilder med få lugna kulörer, för mycket blir som inflation. Gråskalan tröttnar man aldrig på, så många nyanser!

    1. Jag håller med dig! Står i startgroparna för ett nytt projekt med svartvit analog film – något jag aldrig tidigare testat. Får se hur det går. Blir nog svårt att tänka om med analog kamera när man inte ser resultatet direkt. Wish me luck!

      1. Ja, det kan du behöva. Jag saknar inte mörkrummet och alla timmarna där. Har dock inte bara sparat utan samlat på mig fler äldre analoga kameror för att kanske göra ett sista försök. Att hitta den ”antika” känslan är svår att photoshoppa fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.